Fallskärmsklubben Dala

Frågor och svar

Fråga: Jag är bokad kl. 10.00, vilken tid ska jag komma?
Svar: Klockan 10.00, bokningstid är ankomsttid.

Fråga: Ska jag åka till Dala Airport?
Svar: Nej, inte Dala Airport, vi använder samma start och landningsbana men vår byggnad finns inte vid Dala Airport, vi finns på andra sidan, på väg mot Nybrobacken

Fråga: Kan jag hoppa fast att jag väger 101 kg , alltså bara 1 kg över gränsen?
Svar: Nej, max 100kg är gränsen hos oss.

Fråga: Kan jag komma ut och hoppa fast att jag tappat bort/glömt mitt presentkort?
Svar: Presentkortet är en värdehandling, tappa inte bort det, glöm inte att ta med det!

Fråga: Hoppar ni när det regnar?
Svar: Nej, vi hoppar då piloten kan flyga upp oss i flygplanet utan att flyga i moln. Vi hoppar så länge vindarna inte överstiger 10ms(20knop).

Fråga: Hur ska jag vara klädd?
Svar: Mjuka byxor är bra, shorts på sommaren, träningsbyxor på våren hösten, samt en tunnare tröja på sommaren och lite varmare på våren och hösten. Ta på bra skor, typ sportskor. Vi lånar ut hoppoverall, mössa och handskar.

Fråga: Kan jag hoppa med glasögon?
Svar: Ja absolut, vi vill att du ska se något under upplevelsen! Vi har speciella, lite större skyddsglasögon som passar utanpå dina glasögon.

Fråga: Hur länge innan måste jag boka?
Svar: Vi är ofta fullbokade 2-3 helger framåt så boka i god tid, speciellt om det är en svensexa/möhippa eller annan överaskning som måste ske en speciell dag. (Glöm inte att boka film/foto till er vän!)

Fråga: Hur lång tid tar upplevelsen?
Svar: Själva flygturen upptar ca 20 minuter, frifallet ca 50 sekunder och skärmfärden ca 4 minuter. Du och dina vänner bör avsätta ca 2 timmar för det hela + mera om det blir förseningar pga t.ex väder.

Fråga: Kan jag bli illamående?
Svar: Det händer väldigt sällan att man blir illamående, men blir du lätt åksjuk osv är det bra om du upplyser din instruktör om detta innan hopp.

Fråga: Hur många hoppar åt gången?
Svar: Vårt flygplan kan ta 6 hoppare, men vi har oftast bara en tandempilot på plats. Alltså kan du och din instruktör plus 4 andra vanliga hoppare få plats i planet.